Tres voluntaris de Protecció Civil reben les credencials oficials

Última revisió 14-10-2019 14:47
14/10/2019

Aquest matí, l'Alcalde i regidor de Governació, Ignasi Simón, ha estat l’encarregat de lliurar les credencials a tres voluntaris de Protecció Civil, que passen a formar part, de manera oficial, de la plantilla de l’agrupació.

El passat dissabte 5 d’octubre, l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya els va fer entrega dels diplomes acreditatius amb motiu de la finalització del curs bàsic de voluntaris de protecció civil, amb un total de 80 hores. L’objectiu d’aquest curs és formar al voluntariat perquè pugui desenvolupar tant les tasques operatives que li són pròpies com les de sensibilització a la població sobre els diferents riscos que es puguin produir. També es formen per actuar en dispositius preventius de risc i en tasques de suport a la resta de cossos d’emergència. A més d’aquesta formació bàsica, els tres voluntaris han realitzat un curs per dominar les tècniques de suport vital bàsic (SVB) i utilitzar correctament el desfibril·lador extern automàtic (DEA), de cara a les primeres intervencions sanitàries immediates.

Actualment, el cos de Protecció Civil Lliçà d'Amunt  - ADF L'Alzina compta amb 25 persones voluntàries, 10 d’elles amb la titulació oficial.